Witaj w Słodkiej Manufakturze Leona prowadzonej od przeszło 100 lat według najlepszych śląskich tradycji rzemieślniczych, dlatego nasze motto brzmi: „Tradycje rodzinne bywają różne – nasza jest słodka od 1917 roku”.
Większość naszych słodkości spełnia kryteria żywności wegańskiej pozbawionej zwierzęcych dodatków. W produkcji używamy czekolady z certyfikatem koszerności, która pozbawiona jest mleka.
Wielu Klientów mówi nam, że w trakcie delektowania się naszymi produktami czują nie tylko naturalny smak trufli, ale również serce jakie wkładamy w ich produkcję.
W Słodkiej Manufakturze Leona czerpiemy inspiracje z ruchu Slow Food, który przeciwstawia się globalnej unifkacji żywności i zachęcająca by wrócić do tradycyjnych metod produkowania regionalnych potraw i przysmaków.
Słodkości, które proponujemy powstają na bazie przedwojennych rodzinnych receptur połączonych z nowoczesnymi trendami cukierniczymi.
Wszystkie nasze produkty posiadają „czystą etykietę” co oznacza wyłącznie naturalny skład. Produkcja odbywa się w małych ilościach, tak by nie utracić kunsztu rzemieślniczego na rzecz masowej produkcji.
GRZEGORZ MEISEL
Chocolatier i właściciel Słodkiej Manufaktury Leona.